Nabízíme


Recept – Křupavé muffiny nejenom pro puberťáky


Lehké křupnutí po zakousnutí, pár minut přípravy a 20 minut pečení a vůbec žádná nuda – toto všechno muffiny z toustového chleba splňují. Navíc díky složení obsahují jak sytící bílkovinu, tak sacharid a den strávený dopoledne ve škole či práci a odpoledne na hřišti či v tělocvičně může začít.

VÍCE

Snídaně pro rostoucího sportovce

Lehké křupnutí po zakousnutí, pár minut přípravy a 20 minut pečení a vůbec žádná nuda – toto všechno muffiny z toustového chleba splňují. Navíc díky složení obsahují jak sytící bílkovinu, tak sacharid a den strávený dopoledne ve škole či práci a odpoledne na hřišti či v tělocvičně může začít.

Postup křupavých muffinů nemůže být jednodušší:

předehřej troubu - vyválej - rozkvedlej - nakrájej - zalij - hod´si sprchu - zakousni se do křupava



Na 9 křupavých muffinů potřebujete:

  • 9 plátků toastového chleba
  • 3 vajíčka
  • asi 1/3 hrnku mléka
  • hrst listového špenátu
  • hrst cherry rajčat
  • hrst šunky
  • hrst tvrdého sýra, já použila parenicu


Předehřejte si troubu na 200o.

Plátky toastového chleba rozválejte válečkem na tenko. Můžete lehce oříznout rohy do kolečka. Jako šablonu můžete použít otočený hrneček. Rozváleným plátkem toastového chleba vyložte muffinovou formičku. Nakrájejte nebo nastrouhejte sýr, nakrájejte na drobno šunku, posekejte listový špenát. Vše nakrájené a nasekané rozložte do toasty vystlaných muffinových formiček. Vajíčka rozšlehejte s mlékem a zalijte s nimi muffiny. Tedˇ už jen zašoupněte do předeřáté trouby, hoďte si sprchu a asi po 20ti minutách pečení se můžete zakousnout.



At´ se máte každé ráno na co těšit vám přeje

Marie



Dobře poskládaná snídaně má obsahovat od každé makroživiny (sacharidů, bílkovin, tuků) něco.

Vajíčko, sýr, šunka spolehlivě dodají bílkovinu, toastový chléb zase sacharid. Tuky jsou přirozenou součástí sýra, mléka, šunky. Snídaně a dopolední svačina by měla dodat tělu 25% celodenní dávky bílkoviny.



Potřebujete filtr pro články, videa a e-booky?



Řekli o nás